Новини

ДОГЛЯД ЗА МЕТАЛОПЛАСТИКОВИМИ ВІКНАМИ

Як доглядати за металопластиковими вікнами Open

Зміст:

  1. Попередні роботи перед експлуатацією
  2. Комплексный уход
  3. Особливості догляду за вікнами ПВХ
  4. Мастило у догляді за фурнітурою пластикового вікна
  5. Здійснюємо догляд за гумовими ущільнювачами
  6. Очищаємо дренажні канали в нижній частині вікна

Будь-яка річ любить, щоб із нею поводилися дбайливо. Пластикові вікна не виняток. Від їхнього зовнішнього вигляду залежить багато чого: оформлення будинку, інтер’єр у приміщенні та інше. Крім того, при правильному догляді вони прослужать вам жоден рік.

ПОПЕРЕДНІ РОБОТИ ПЕРЕД НЕПОРІЗДЕННОЮ ЕКСПЛУАТАЦІЄЮ

Після того, як робітники закінчать монтажні роботи, вам доведеться виконати попередні роботи. Вони включають ідеальну чистку всіх елементів віконної конструкції.

Сьогодні виробники подбали про те, щоб вікна в процесі встановлення не забруднились – вони покривають їхньою захисною плівкою, яка видаляється після завершення монтажних робіт.

Якщо плівка відсутня, заздалегідь захистіть їх від бруду та надмірної роботи.

При плануванні використання зварювання, варто накинути на віконні конструкції покривала або те, що буде грубіше за плівку:

  • руберойд;
  • ДВП;
  • ОСБ-плита.

Захисна плівка, яка покриває вікно із зовнішнього боку, видаляється безпосередньо після встановлення. Це пов’язано з тим, що погодні умови сприяють її прикипанню до профілю, після чого її практично неможливо зняти.

Як доглядати за металопластиковими вікнами Open

КОМПЛЕКСНИЙ ДОГЛЯД

Багато хто вважає, що якщо конструкція встановлена ​​і всі елементи вимиті, можна скористатися нею за повною програмою. Але через півроку варто провести повторне комплексне миття і чищення елементів вікна.

Таким чином, двічі на рік варто виконувати таку роботу, щоб вікно служило вам довго та надійно. Це не забере багато часу.

Такий періодичний догляд складається з:

  • Змащення рухомих елементів фурнітури;
  • Чищення водовідводів від різноманітних забруднень;
  • Огляду та чищення віконного ущільнювача;
  • Огляд елементів кріплення пластикової конструкції.
Як доглядати за металопластиковими вікнами Open

Що стосується склопакета, він не потребує особливого догляду. Виняток становить лише його захист від механічного впливу, який здатний зруйнувати герметичність.

Розглянемо докладніше, як доглядати за окремими частинами металопластикового вікна.

ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА ПВХ ПРОФІЛЕМ

ПВХ профіль – досить стійка до впливів атмосферних явищ конструкція. Навіть деякі хімічні сполуки не можуть вплинути на неї. Щоправда, це не стосується кислотних засобів та розчинників.

Тому експерти і не рекомендують використовувати для миття пластикових вікон засоби, до складу яких входить кислота або т.п. Тільки звичайне мило або миючий засіб для вікон. Як бачите, догляд досить простий та швидкий.

Доглядаємо за ФУРНІТУРОЮ ПЛАСТИКОВОГО ВІКНА – ВИКОРИСТОВУЄМО ЗМАЗУ

Фурнітура має досить важливе завдання: утримувати раму, відкривати та закривати її, що, у свою чергу, забезпечує герметичність та теплозбереження. Якщо в фурнітуру потрапить пісок або інший будівельний матеріал, вирішення всіх перерахованих вище завдань стане неможливим. Адже навіть найменша частка при попаданні в елемент, що рухається, починає заважати його роботі і може стати причиною його поломки.

У таких випадках відповідати за неякісну роботу конструкції ви будете тільки ви, дорогий користувач. І ремонт проводитиметься за вас рахунок. Навіть за наявності гарантії.

Проведення мастила не менше двох разів на рік забезпечить бездоганне функціонування віконної конструкції. Для цього використовується спеціальна олія, до складу якої не входять смоли та кислота.

Також заборонено використовувати засоби для чищення, які здатні руйнувати антикорозійне покриття. Зверніть увагу: перед тим, як змащувати елементи, варто видалити з них будь-які забруднення: як сухі, так і вологі.

Як доглядати за металопластиковими вікнами Open

Як бачите, догляд за фурнітурою металопластикових вікон досить простий. Щоправда, якщо заздалегідь знизити до мінімуму їхнє забруднення. На сайті ви можете ознайомитись зі схемою мастила металопластикових вікон. Щоб збільшити її, достатньо клацнути кнопкою миші один раз.

ЗДІЙСНЮЄМО ДОГЛЯД ЗА Гумовими ущільнювачами

Хоча для створення ущільнювачів використовують сучасний матеріал, він все ж таки має схильність старіти. Щоб вони зберегли свою еластичність якнайдовше, близько 2-х разів на рік проводиться чистка. Для цього використовують:

  • спеціальні засоби – силіконові мастила (як варіант);
  • добре вбираючу тканину.

Після подібної процедури гумові ущільнювачі збережуть рівень еластичності та водовідштовхування.

Обов’язкова умова: гумові ущільнювачі не повинні стикатися з концентрованим засобом чи маслом. Це може негативно вплинути на їх функцію.

ОЧИЩУЄМО ДРЕНАЖНІ КАНАЛИ В НИЖНІЙ ЧАСТИНІ ВІКНА

Будь-яке вікно із зовнішнього боку має спеціальні отвори, головне завдання яких відводити воду (дренажі або водовідливи). Як правило, їх встановлюють у нижній частині коробки металопластикового вікна. Відкрийте вікно та уважно огляньте конструкцію. Ви обов’язково побачите їх. Коли ви чистите вікно, при скупченні в них бруду, очистіть отвори.

Ми сподіваємося, що стаття знадобилася вам не тільки для розширення знань у цій галузі, а й принесла користь на практиці.

Рекомендовані статті:

0 0 голосів
Rating
guest
0 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі